Nyheter

"Åkermans ruta"

I går morse var det lusseracing. Dottern och hennes sex kompisar stod inför ljusspridningsjobbets mest hektiska dag. 26 (tror jag det var) skridningar genom vårdhem, institutioner, kontors- och verkstadslokaler, krogar, teatersalonger med flera platser stod på programmet.
Nyheter • Publicerad 12 december 2003

Vaknat ett gott stycke före klockan sex har jag nog inte gjort sedan jag var pojkscout. Åtminstone inte med bägge ögonen. Men nu gällde det att göra sin plikt så att säga i upplysningens tjänst. I Ystad väntade Olle & Co på oss vid halvsju. Att hålla tiden är viktigt! I nedförsbacken efter Stora Herrestad kastade jag det mest vakna ögat mot baksätet. Inget vitt kunde skönjas. Således hängde den nystrukna lusseskjortan och det röda bandet kvar på galgen där hemma. Det fanns tack och lov en reservskjorta i omklädningspaviljongen. Tur det för rödljus, godståg med mera gjorde allt för att sinka min skjorthämtning. Nog om det. Den extra trippen hem gav mig besked om att något nog bör göras åt filmarkeringarna vid Fina-korset i Ystad. Nu blir där emellanåt problem när bommarna fälls. Dessutom har jag ett svar från teknik- och fastighet att ge min tidigare körkollega Olle och hans nitiske granne beträffande en gatuskyltsmiss samt, förhoppningsvis, ett korrekt besked om vad som gäller för cyklister kontra bilar vid rondellkörning. Mer om detta inom kort. Nu ska vi alla fira en riktigt stämningsfull luciahelg innan julhetsen griper tag i oss - åtminstone vissa?

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.