Annons
Nyheter

"Åkermans ruta"

Nu slipper man ej undan den längre. Även om solen fortfarande värmer skönt och vi får leta flitigt bakåt i tiden för att finna en sommar-topp-temp i Östersjön i konkurrens med den vi haft senaste veckan, så är övriga tecken så tydliga.
Nyheter • Publicerad 18 september 2002

Hösten knackar på? Rökpelaren sveper ut över samhället från sockerbrukets kalkugn och oset från slamdammarna gör sig påmint när nordanvinden ligger på. I godisbutiken städar man undan de stora glassdiskarna för att fixa utrymme åt läcker choklad och andra smarriga sötsaker inför fjärde kvartalets fester och högtider - med halloween och julen som försäljningstoppar. Det gör inte mig någonting alls, för den lösglass i form ett par-tre smaker som fanns kvar i den lilla reservkylboxen bjöds ut till reducerat pris men smakade lika gott som alltid. Det för vissa så förtretliga segeldukstaket (eller vad det nu blev för slags material och konstruktion till slut?) över uteserveringens glasbur vid rådhuset har riggats av. Alla rester har sopats undan och läckergommarna har flytt inomhus. Ute i öster vankas äppelmarknad och i väster dröjer det säkert länge innan vindmölledebatten lagt sig till ro. Man kan kanske inte direkt kalla det storm i ett vattenglas, även om det i sanning handlat om en hel del pajkastning angående vinden i och vid ett innanhav. Valet förresten. Gavs det vaga besked från åtskilliga kommuner och landsting vad gäller vinnare och framtida makthavare, så fick vi i alla fall en tydlig markering från ett håll. Från vädrets makter, som lät sommaren börja smyga bort så nätt och släppte in hösten från nordväst just under valhelgen. Långkalsingarnas tid är väl ändå några månader borta. Men man får nog ändå ta och kolla knapparna i kavajen och vecken/slagen på byxorna till vinterkostymen. Det stundar ju ål, gås, julbord och nyårsfest. Det tackar man ju inte gärna nej till?

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons