Annons
Nyheter

"Åkermans ruta"

Det ringde en upprörd man härom dagen. Man skulle kunna säga att han befann i ett kombinerat sinnestillstånd av indignation/förvåning. Ett kryss-krux var orsaken.
Nyheter • Publicerad 14 januari 2004

Mannen ville på intet vis acceptera att Oslo skulle vara huvudstad någon annanstans än i Norge. Det höll min kollega, som tog samtalet, välvilligt med om. Omgående kom följdfrågan varför YA kunnat redovisa en dylik lögn i sin lösning av/facit för Knepiga rutan nr 1. Sanningen är att vår korsordskonstruktör har varit lite illmarig i årets första knepruta. Det släktets lilla egenhet är ju att försöka krångla till det extra emellanåt. Frågan i det aktuella kryssfallet var: 26. Huvudstad i Tjeckoslovakien? Därav svaret Oslo som faktiskt, förutom i Norge, också finns mitt i Tjeck-oslo-vakien? Så skulle jag vilja göra en rättelse beträffande en rubrik på tisdagens insändarsida (i papperstidningen). I insändaren om föreslagen ny detaljplan för möjlighet till höghusbygge i Simrishamns centrala delar råkade rubriken av någon anledning förvanskas. Den rubrik insändarskribenten föreslagit och jag filat till en smula var baserad på en faktauppgift i artikelns första stycke och löd: Västra Parkskolan annex/entré i höghuskomplex? Rubriken i tidningen löd: Västra Parkskolans annex - entré i höghuskomplex? Enligt förslagsställarna är inte bara skolans annex, om det nu finns något sådant, utan hela Västra Parkskolan tilltänkt ingå i punkthusets (ett eller flera?) arkitektur. Slutligen måste jag än en gång påpeka för dig som missar att uppge namn samt adress eller, helst, telefonnummer på ditt manuskript eller genom någon form av bifogande att du kan få vänta förgäves på publicering. Skulle jag vilja fråga om något i texten och inte kan nå dig läggs bidraget obeveklingen i facket för okänd avsändare.

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons