Annons
Nyheter

"Åkermans ruta"

Den där Mr Pickett, rocksångaren med två t:n som slutvinjett, tenderar att bli en följetong. I dag hade jag tänkt att vila från det egna tyckandet och tänkandet på denna sida. Men så kom ytterligare ett mejl i Pickett-affären.
Nyheter • Publicerad 15 januari 2003

Denna gång var det inte stavning utan sanning det handlade om. Mitt påstående att Wilson Pickett var den förste att framföra Mustang Sally är tydligen en villfarelse. Hanna von Gertten i Simrishamn har följande musikaliska historieskrivning att förmedla. "Wilson Pickett har gjort den mest kända coverversionen av denna låt men originalversionen gjordes av låtens upphovsman Sir Mack Rice. Pickett och Rice var med i samma vokalgrupp, The Falcons, tillsammans med Eddie Floyd och Joe Stubbs. Jag har Rice´s originalversion på skiva." Jag ställer mig genast... ... i skamrån efter mina försök att vilseleda läsekretsen. ... i kön för att försöka få någon form av kopia av Hannas guldklimp. ... i farstun, slutligen, för att ta på mig rocken och gå hem. Go´kväll!

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons