Nyheter

"Åkermans ruta"

Att man kan bli fäst vid sin morgontidning fick jag ett slående bevis på under fredagen. Fotografen och nyblivne kollegan i Bagatellernas allt bastantare basstämma ringde vid lunchtid och var angelägen att bibringa mig en liten - som han sa - sorglustig historia.
Nyheter • Publicerad 14 februari 2003

- När jag läst min YA, som vanligt i sängen, i morse och var på väg att förpassa den till högen för papper i hallen hände det. Jag skulle släta till tidningen och strök den över ryggen. Då stack det till i handen, berättade Jan Leo Grabellus. En av de stålklamrar som ska fästa ihop sidorna hade inte böjts in utan spretade ut och letade sig illvilligt in i Jan Leos hand. - Klammern hade inte bara gått in i handen utan även begett sig ut genom skinnet igen en bit bredvid ingångshålet. Ont gjorde det och blodet rann. Fastklamrad vid sin YA uppsökte Jan-Leo skyndsamt badrummet för att haka av avisan, rengöra och plåstra om såret. - Det var där jag upptäckte att blodet faktiskt droppat bland annat på annonsen om Lustkortets vinnare i dekaljakten. Därför är det väl ganska passande att kalla incidenten för en sorg-lustig historia, tyckte med rätta min sångarkollega och bad mig samtidigt kolla varför häftklamrarna till tidningen haft så svårt att fästa, saknats helt eller, som i nämnda fall, stuckit ut som vassa nålar några dagar. - Häftmaskinen har strejkat men felet ska nu vara åtgärdat, berättade Roland Rosengren på tryckeriet på fredagsaftonen. Hoppas att lördagstidningen ger besked att klammer-klammeriet lösts. God Helg!

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.