Annons
Nyheter

"Åkermans ruta"

Parkeringsvakter tycks uppfattas som en hotbild för många. Väldigt många tydligen i Simrishamn. Jag fattar inte riktigt varför. Följer man parkeringsföreskrifterna är ju allt frid och fröjd.
Nyheter • Publicerad 19 februari 2003

Då slipper man drabbas av lapplisan eller p-nissen. Visst kan parkeringsvakten uppfattas som väl övernitisk ibland. Hellre fälla än fria, kan tyckas gälla. Ändå är det nog oftast en kombination av vaktens pliktkänsla och den utsattes frustration över lagbrottet som orsakar den irriterade stämningen. Således, följs reglerna så slipper simrishamnarna (infödda eller sedan åtskilliga år rotade dylika har stått för de flesta insändarna) eller inflyttade (bland dem så kallade 08:or) säkerligen riskera att den lilla fina stadens särart och charm ska hotas. Utan felparkeringar blir parkeringsvakter lottlösa och framdeles kanske till och med arbetslösa. En sådan utveckling tror dock inte kollegan, den före detta åkeriägande söderkisen Mats, på. - Parkeringsvakterna fanns bland våra bästa vänner. Deras arbete var till ovärderlig hjälp. Som när lastzonen var fullsmetad med privatbilar. Märkligt nog oftast märken av de mera exklusiva slagen. Kent Olsson i Hammenhög ringde mig i denna nu ganska uttjatade bevakningsangelägenhet. - Varför ska laglöshet få råda i Simrishamn? Jag tycker debatten har halkat lite snett. Man ska väl följa lagar och regler i första hand. Nu verkar det som om de flesta, speciellt de nyinflyttade, anser sig både få parkera och deklarera som de vill. Det börjar tydligen hetta till. En del insändare i frågan står på kö. Eventuellt för evigt - dels för att variationen på temat verkar skral och dels för att de mest upphetsade tycks ha skruvat siktet fel och börjar skjuta en bra bit över målet.

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons