Nyheter

"Åkermans ruta"

Jag lovade visserligen att vara ytterligt restriktiv i behandlingen av de under resans gång alltmer variationsfattiga insändare som inkommit angående de föreslagna parkeringsvakterna uti Simrishamn. Dock gör jag - som synes till vänster på sidan - ett undantag.
Nyheter • Publicerad 20 februari 2003

Christer Vigren ska givetvis få chansen att försvara sig mot altmeister Görnebrands funderingar om vilken väg Vigren valt. Debatten om parkeringsvakter börjar således bli en smula uttjatad och trist. Än mer trist är den ständiga strömmen av insändare angående hundbajs. Så gott som dagligen påminner posten/mejlen/nätet/telefonen mig om hussars och mattars nonchalans - både vad gäller "kvarglömd" avföring och bajspåsar såväl i naturen som på gator och torg. Särskilt drabbade tycks grönområden i eller intill tät bebyggelse vara. Jag har nyttjat det skånska uttrycket "möghungar" förut - då menar jag inte i första hand de stackars nödiga jyckarna. Tre insändare i frågan anlände till redaktionen under torsdagen. Helena Persson i Ystad samt signaturerna Karos matte och Josefine får nöja sig med ovan ordat. Åter till naturen som verkligen bjussar på sig själv denna sportlovsvecka. Jag och hustrun tillät oss njuta av den värmande eftermiddagssolen och den höga luften nere vid Kåseberga hamn på torsdagseftermiddagen. Detta efter intagande av stekt spättafilé med potatismos och räksås med utsikt över den lugna Östersjön och i trivsamt samspråk med den, åtminstone i mina ögon, genomhederlige advokaten med sällskap. I dag, fredag, är det inte lönt ni ringer mig. Det kommer nämligen att bära utför. Inte för mig själv utan för dottern och hennes kompis. Alpint på Hallandsåsen. Läkaren har förbjudit mig och mitt högerknä att utföra sådana övningar. Men det lär finnas promenadstråk på åsen åt hustrun och mig. Annars får man väl beblanda sig med noblessen i närliggande tennismetropol. Ett gott råd: Passa på att dra djupa andetag av den härligt friska högvinterluften och få lite sol på näsan när tillfälle gives! Vi hörs förhoppningsvis i nästa vecka?

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.