Annons
Nyheter

"Åkermans ruta"

Erfarenheten har nu lärt mig att jag uppenbarligen bör akta mig väldigt noga för att leka Polman eller någon av övriga väderleksexperter. När jag i början av veckan påstod att det mesta bådade gott åt en lika långvarigt avbruten solgassande period som förra årets marsslut blev jag blåst på direkten. Himlen var obevekligt grå när jag drog upp rullgardinen påföljande morgon.
Nyheter • Publicerad 28 mars 2003

Lika felaktig blev min prognos dessförinnan när lärkan och andra vårtecken yppade sig slag i slag. Den gången fick jag till och med borsta brevlådelocket och bilen fri från snö innan det bar av till jobbet. Därför tar jag det säkra före det osäkra och avstår från alla former av väderleksmässiga spådomar. Men visst ser det oerhört lovande ut inför helgen! Senaste vårtecknet, eller kanske till och med (mid)sommartecknet var väl nypotatispremiären i torsdags. Vi människor brukar beklaga hur snabbt vårt värde sjunker när vi blir gamla. Vad ska då potatisen säga? Nästan 700 kronor blev kilopriset för årets premiärskörd - samtidigt som motsvarande mängd av fjorårspantofflorna kan erhållas för ett pris strax under kronan på sina håll! Knölaktigt? Ett vårligt tecken, även om budskapet är negativt, kan man väl även kalla de rader nedtecknade på två avrivna almanacksblad som nådde redaktionen i veckan. Skribenten är kritisk mot målningen av byggnaderna på S:t Olofs idrottsplats. Efter en liten svordom, som jag givetvis låter utgå, i citatet manar signaturen S:t Olofsbo. "Ordna med så att det ser rekorderligt ut inför säsongen när andra lag kommer på besök." Smaken är tack och lov både delad och fri. Om det är färgvalet eller utförandet av arbetet som irriterar vet jag inte, eftersom jag inte hunnit inspektera platsen för "brottet". Mitt råd är att S:t Olofsbo kollar läget med en annan S:t Olofsbo - nämligen Bo Persson, en man med båda fötterna på jorden och allt-i-allo i S:t Olofs IF. Han har säkert svar att ge, även i måleriärenden. Nu ska jag ut och rocka! Ha en vårligt skön helg!

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons