Annons
Nyheter

"Åkermans ruta"

Nu är jag less på att drabbas av insändare - de flesta under rubriken Ros och ris - där avsändaren i själva verket inte alls är den som den utger sig vara.
Nyheter • Publicerad 4 april 2003

För mig är det helt ofattbart att någon kan vara så simpel att han/hon utnyttjar ros-spalten för att ta revansch på och ställa till det för andra människor. Kan dylika undergrävare över huvud taget stava till ordet medmänniska? Uppenbarligen, som i det senaste fall som drabbat insändarredaktionen, handlar det oftast om familje- eller släktfejder. Många gånger förvandlas dessa budskap - för oss publiceringsansvariga synbarligen helt oförargliga - till snytingar som tar väldigt hårt och försämrar förhållanden ytterligare. Taggiga rosor med rakt motsatt verkan än den med ros-spalten avsedda. Så jag ber alla som hör av sig till insändarredaktionen - var hederliga och uppge alltid rätt namn, adress och telefonnummer! Vi kan använda vår tid till vettigare sysslor än att behöva vara någon sorts detektiver som tvingas skugga illvilliga skribenter. Med förhoppning om bättring tar jag farväl för den här veckan med ännu ett skönt tecken på att våren är i vardande. Nedanför Hammarskjöldsgården på Backåkra fann vi dem, hustrun och jag, under vår viktminskningsvandring i veckan. Visserligen har Backsippan fortfarande pälsen på när den nu börjar spränga sig igenom hedgräset, men det plagget får snart ge vika när vårsolens värme förlöser de vackert blålila blomstren. Må vårligt gott i helgen!

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons