Annons
Nyheter

"Åkermans ruta"

Från snö till sol och - månne äntligen? - vår. Innan den senaste, och förhoppningsvis sista, snöattacken drog fram mot ett intet ont anande vårligt Skåneland hann ytterligare ett vårtecken bli inrapporterat till redaktionen. Snarare kanske ett försommartecken.
Nyheter • Publicerad 11 april 2003

- Jag hörde göken i tisdags kväll just när jag skulle sätta på tv:n strax före sex på kvällen, tittade Gert Hansson från Svenstorp in och berättade. - Tydligt kunde man höra honom gala någonstans från Övrabyhållet till. Uppenbarligen var det således norrgöken som gjorde sitt för att bidra till fåglarnas vårmusicerande. Med andra ord den så kallade sorgegöken. Sorgesam kanske för att han anade den snöchock som var å färde. Medan ämnet snö ändå är på tapeten kan jag berätta att Gert också friskade upp mitt minne vad gäller det danspalats jag nämnde i torsdagens tidning - vilket jag för övrigt felaktigt kallade Slottsparken när det i själva verket hette Slottshallen. - Slottshallen klarade snöovädret vid påsktid 1966 och ytterligare några. Senare rasade taket in på grund av snömassornas tyngd och därmed var det slutdansat i Smedstorps slottspark. Låt oss nu glömma snön och se våren och stundande påskhögtid an med hopp om värme. Innan jag slår igen butiken för i dag vill jag gärna ge Johanna Nelin ett litet handtag. "Jag bor med min familj i Visby där jag studerar vid högskolan och har ett arbete framför mig som ska handla om min barndom. Jag bodde i Smedstorp under mina barndomsår (1970-1988) och behöver hjälp med att hitta flygfoton över Smedstorp. Tacksam för all hjälp jag kan få", skriver Johanna, född Lievonen, bland annat. Jag lämnade en kopia på Johannas mejl i Smedstorp, när jag var och tittade på YA-cuppremiären i tisdags. Ni som eventuellt sitter och ruvar på bilder med Smedstorpsvyer i fågelperspektiv har nu en behjärtansvärd uppgift att fylla. Slutligen vill jag avslöja att jag nu tänker ta ett påsklov av den gamla goda omfattning jag hade nöjet att åtnjuta under min kanske inte lika energiska som långvariga skoltid. God helg och en tidig Glad påsk!

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons