Annons
Nyheter

"Åkermans ruta"

I måndags hördes hans välkomna sommarhälsning för första gången i år. På farstutrappan i färd med att hämta tidningen kunde jag njuta av näktergalens intensiva morgonserenad. Ett sommartecken lika säkert som de alltmer gula rapsfälten.
Nyheter • Publicerad 16 maj 2003

Men vad hände? Sedan i förrgår har han åter varit helt tyst. Kan det månne bero på de nästan isiga västanvindar som plötsligt störde sommarkänslorna? Eller har han flytt sin kos, bort från den i området kraftigt växande råkkoloniens emellanåt näst intill outhärdliga kraxande? En glädjebringande sångare har vi tyvärr blivit blåsta på. Låt oss hoppas det blott är högst temporärt. Nu får jag försöka trösta mig med att tillsammans med kören försöka överta näktergalens roll. Efter att vi den regntunga valborg hälsat våren ska vi i dag på krogen välkomna sommaren och tillika det lätta klädmodet. Det blir en högst blandad, mestadels sprittande, repertoar. Förhoppningsvis råkar råkor eller annat krax inte förekomma som störande moment i den närmaste omgivningen då.

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons