Annons
Nyheter

Adelsbergsgatan förblir adressen

Länsrätten i Skåne har avslagit ett överklagande från Hans Mårten Månsson och Charlotte Edenheim om att få fortsätta använda sin gårds gamla namn.
Nyheter • Publicerad 15 juli 2002

Namnet Adelsbergs Gård är ett vedertaget namn sedan generationer och som också gett namn för hela området omkring, Adelsbergsområdet, Adelsbergsvägen och Adelgatan. Miljö- och Byggnadsnämnden har sedan tidigare bestämt att fastighetens adress ska vara Adelsbergsvägen 60 och inget annat. Enligt länsrättens bedömning har paret inte åberopat någon omständighet som kan föranleda att beslutet kan upphävas. Genom en prejudicerande dom i Högsta domstolen i mars i år slogs det fast att enligt kommunallagen är det kommunen som bestämmer vad adresser ska ha för namn. Regeringsrätten slog också fast att namngivning av enskilda vägar utgör en angelägenhet av allmänt intresse som har anknytning till kommunens område.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons