Nyheter

80-åring attackerad av hundar

Vilma och hennes 80-åriga matte har tagit sin sista promenad vid Väladammen. I tisdags attackeradesde av två stora hundar.
Nyheter • Publicerad 8 oktober 2003

- När jag går där i allsköns ro så kommer det plötsligt två jättestora svarta hundar rusande emot Vilma och mig. Vilma som ju är en liten hund blir förstås förskräckt och börjar bjäbba mot hundarna som kommer närmare och närmare. Min enda tanke är då, de biter ihjäl henne. Jag måste försöka rädda det lilla "trollet". En bit därifrån ser jag en man med ytterligare en stor hund, men i koppel. Vilma är alltid kopplad och det var hon även i tisdags kväll. I sin iver att försöka skydda Vilma trasslar den 80-åriga damen in sig i Vilmas koppel och halkar i det blöta gräset. Men hon kan ändå böja sig över Vilma och skydda henne med sin egen kropp. - Det var egentligen bara en bit av hennes hals och huvud som då syntes, berättar Vilmas matte. Vilma fortsätter att vara kaxig och de stora hundarna försöker på olika sätt att komma åt henne. De står, en på varje sida om mig, och morrar och hugger i luften. När de inte kommer åt Vilma börjar de till sist hugga mig i händerna. Mannen som är ute med hundarna kommer fram och kommenterar att så här har de aldrig gjort tidigare. Sen tar han hundarna med sig och går därifrån. Vilmas matte som var chockad och skadad fick åka till Simrishamns lasarett för att få sina skador omsedda. - Där fick jag sitta i tre timmar, säger hon lite uppgivet. Jag blev omplåstrad, fick en stelkrampsspruta och recept på penicillin. Usch ja, suckar hon. Jag har inte kunnat sova på hela natten. Jag har haft ont i mina händer och i ena knät som jag slog upp mot en sten men det värsta är att jag har upplevt överfallet om och om igen. Jag kommer aldrig mer att gå dit bort. Hade det hänt det här lilla "trollet" något så hade jag inte velat vara med längre. Den 80-åriga damens dotter har polisanmält händelsen och Tomelillapolisen ska ta tag i ärendet i dag. Bekanta till damen vet var hundarnas ägare bor men det var inte ägaren som rastade hundarna vid överfallet. Enligt vad YA erfar är inte första gången som de stora svarta hundarna anfaller andra hundar. En valp som var ute med sin matte på samma ställe som Vilma och hennes matte blev nyligen biten över ryggen men lyckligtvis inte allvarligt skadad. Den 80-årige damen har valt att inte framträda med namn för att hon är rädd för repressalier.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.