Annons
Nyheter

230 nya lägenheter på tre år

Ystads skriande behov av lägenheter finns med i kommunens planering. De kommande tre åren hoppas man, enligt det nu föreslagna bostadsbyggnadsprogrammet, att det ska byggas 230 lägenheter.
Nyheter • Publicerad 14 mars 2003

Av dessa ligger 45 i det nya området Västra stadsdelarna. Men stadsarkitekten tror att det troligen blir fler. Under en femårsperiod beräknas det bli ungefär 150 lägenheter i området. Ett annat utbyggnadsområde för lägenheter är Regementet. Vasallen håller på att fylla portalkasernerna med bostadsrätter, men det finns även en önskan om hyreshus på området. I samråd med Vasallen har det därför lagts in ytterligare 40 lägenheter till i planeringen. Enligt en detaljplan skulle ett nytt hus passa bra norr om gymnastikhuset. - Det är inget Vasallen jobbar aktivt med men skulle någon vilja köpa marken och bygga är det nog inget de har något emot, säger Gunnar Lundstedt, projektledare på kommunen. Det tredje området som exploateras med hyresrätter är kvarteret Grundström. Ystadbostäder har snart byggt två hus men har samtidigt flaggat för att det på sikt kan bli dels ytterligare en våning på det befintliga huset, dels ytterligare ett helt nytt hus. Det skulle i så fall ligga i södra delen i parken norr om Bellevuehemmet. Lägenheter planeras även, som YA tidigare skrivit om, av HSB på gamla Elverket och vid Gamla vattentornet där det finns flera intressenter.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons