Annons
Nyheter

18-åring åtalas efter Tingvallabråk

En 18-årig yngling från Kristianstad åtalades i går för att han gjort våldsamt motstånd mot två ordningsvakter som skulle avvisa honom från Tingvalla.
Nyheter • Publicerad 17 april 2002

Ynglingen var, enligt vakterna, så pass bråkig att han inte fick vara kvar på festplatsen. Han följde dock inte med dem ut frivilligt. Vakterna berättar att han satte sig till våldsamt motstånd genom att kasta med kroppen, slita med armarna och sparka omkring sig för att försöka komma loss. Dessutom tog han, enligt åtalet, ett hårt tag i skrevet på den ene vakten, slog till honom i ansiktet och sparkade honom i bakhuvudet. När polisen kom till platsen hade vakterna lyckats övermanna ynglingen och sätta på honom både hand- och fotbojor. Ynglingen säger till polisen att han varken sparkat eller slagit till vakterna eller på något annat sätt gjort sig skyldig till brott när han skulle avvisas från Tingvalla. Han kommer att ställas inför rätta i Kristianstad.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons