Annons
Nyheter

15-åringen slarvade med mediciner

15-åringen, som på torsdagen häktades i Malmö för mordet på en kvinnlig vårdare, slarvade med sina mediciner mot ångest och tvångstankar, säger hans advokat Anders Elison.
Nyheter • Publicerad 16 maj 2008

Pojken har förklarat dödsdramat med att han drabbades av tvångstankar om våld då han såg en kniv i köket i behandlingshemmet Tunagården utanför Malmö. Det var då han överföll den 44-åriga vårdaren.

Under häktningsförhandlingen medgav pojken via sin advokat de faktiska omständigheterna. Men han motsatte sig häktningen och begärde i stället att han skulle underkastas rättspsykiatrisk undersökning - något som domstolen ska fundera på ett tag till.

Annons

Advokat Elison berättade att 15-åringen en tid inte tagit sin medicin mot depressioner.

-Det kan ha varit en bidragande orsak till mordet, säger han till Sydsvenskan.

Enligt Statens institutionsstyrelse vårdades pojken frivilligt på Tunagården. Då är det också patientens egen sak att se till att man sköter medicineringen.

Tunagården är ett behandlingshem för pojkar mellan 14 och 21 år som har begått sexuella övergrepp.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons