Annons
Nyheter

14 000 vill se herrarnas puckelpist

En av de tävlingar i Salt Lake City som först blev utsålda var herrarnas puckelpist. Närmare 14 000 människor kommer att följa den stora showen i Deer Valley.
Nyheter • Publicerad 11 februari 2002
Fredrik Fortkord och Patrik Sundberg. BILD: SCANPIX
Fredrik Fortkord och Patrik Sundberg. BILD: SCANPIXFoto: 

Fler får inte plats. - Jag kommer att gå på chans och försöka ta medalj. En sjundeplats är ingenting att ha, säger Patrik Sundberg, en av två svenskar i tävlingen. Den andre är Fredrik Fortkord, 22-åringen från Saltsjöbaden, som tidigare i vinter skrällde genom att bli tvåa i Saint Lary. Det gav blodad tand. - Ska vara i final. Sedan är det rätt mycket som kan hända. Men om allt stämmer kan det räcka till medalj, säger Fredrik. Kampen om guldet kommer att bli stenhård och TV-publiken har en högtidsstund att se fram emot. De som kan blanda sig i den striden är USA:s Jeremy Bloom och Jonny Moseley, Kanadas Jean-Luc Brassard och Stephane Rochon, Finlands Janne Lahtela och Sami Mustonen. Möjligen, möjligen kan Patrik Sundberg och Fredrik Fortkord vara med i medaljstriden. För två år sedan tog Patrik VM-silver i parallellpuckelåkning. Han såg ut att missa OS när han bröt nyckelbenet i november men blev återställd i sista stund för att få kvittera ut OS-utrustningen. - Känner att jag är tillbaka i normal nivå igen. Och jag brukar göra en bra tävling om året. Hoppas den kommer här, säger 26-åringen. Fredrik har lyft sig flera snäpp i vinter och självförtroendet har följt med. - Det känns skönt att ha varit i final några gånger före OS, säger han. Åkningen i final är annorlunda och det är bra att ha fått känna på det.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons