Annons
Nyheter

Oscars schlagersnacks

Nyheter • Publicerad 27 februari 2014
Skåningen Linus Svenning ligger bra till på nedladdningssajterna. foto: TTFoto: Foto: Henrik Montgomery / TT

1 Helena Paparizou kommer att byta scenkläder inför Andra Chansen, men exakt till vad är inte bestämt än. Därför har hon med sig åtta olika potentiella outfits till Lidköping. Crazy. Men med tanke på hur mycket stilrent svart det varit på scenen i år kan man ju hoppas att Sköna Helena vågar välja något aningen mer klatschigt i morgon kväll. Eller det är kanske bara jag?

2 Direkt efter den sista deltävlingen i lördags släpptes som vanligt alla årets bidrag fria på Itunes och Spotify. Och även om framför allt Itunes-konsumenterna utgör en relativt liten del av schlagerpubliken är det alltid kittlande att analysera hur topplistorna ser ut. Bland Andra Chansen-bidragen ligger i skrivande stund Linus Svenning bäst till på både Itunes och Spotify, strax före Paparizou respektive JEM. Totalledarna heter däremot Sanna Nielsen (Itunes) och – lite oväntat – Ace Wilder (Spotify). Intressant.

3 Sämre går det för rockbidragen. Varken Ammotrack eller Outtrigger är ens topp fyra bland Andra Chansen-bidragen på vare sig Itunes eller Spotify, och finalistbuzzet runt Outtrigger har bedarrat rejält. Årets melodifestivalfinal ser ut att kunna bli den första utan rockrepresentation sedan 2010. Vad har hänt?

Lina Campbell
Oscar Sundell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons