Nyheter

Oscars schlagersnacks

Nyheter • Publicerad 21 februari 2014
Merchandisekrig i schlagerbubblan.
Merchandisekrig i schlagerbubblan.Foto: Foto: ADAM IHSE / TT
Spektakulär spegelbollsentré.
Spektakulär spegelbollsentré.Foto: Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

1 Melodifestivalens merchandisekrig fortsätter. Det som Oscar Zia startade förra veckan då han och hans dansare repade i gråa sweatshirts prydda med ett porträtt av flickfavoriten i rött, blått och vitt. En uppenbar parafras på en redan klassisk bild av Barack Obama, som ju Zia även lånat sin låttitel ”Yes We Can” av.

Den här veckan eskalerar emellertid merchandisekriget, då tre nya aktörer ger sig in i fighten: Alcazar med egna ziptröjor, Ammotrack med magnetiska ölöppnare dekorerade med bandets logga, och så Anton Ewald med sina stilrena A-kepsar. Må bästa merchandise vinna.

2 På scenen blir det dock inga ziptröjor för Alcazar. Det är liksom lite för casual för att passa deras image. I stället slår trion platåpjucksen i taket och äntrar scenen i Christer Lindarw-designade glitterdresser som kunde ha varit hämtade från en parodi på ”Saturday Night Fever”.

Dessutom gör Andreas, Tess och Lina entré i en gigantisk spegelboll som sänks ner från arenataket. Blame it on the disco!

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Oscar Sundell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.