Annons
Nyheter

90-tals-stjärnorna blickar framåt

90-talets glansdagar är över, men Dr Alban och Jessica Folcker vill inte se Melodifestivalen som en comeback. Med festivalen i ryggen siktar duon på att släppa ett nytt album.
Nyheter • Publicerad 13 februari 2014
Dr Alban och Jessica Folcker ställer upp i Melodifestivalen med låten "Around the world". Foto: Adam Ihse/TT
Dr Alban och Jessica Folcker ställer upp i Melodifestivalen med låten "Around the world". Foto: Adam Ihse/TTFoto: Adam Ihse/TT
"Stark refräng, grym vers, det är svängigt och man vill bara skaka rumpa och hänga på", säger Jessica Folcker om låten "Around the world" som hon och Dr Alban ställer upp med i Melodifestivalen. Foto: Adam Ihse/TT
"Stark refräng, grym vers, det är svängigt och man vill bara skaka rumpa och hänga på", säger Jessica Folcker om låten "Around the world" som hon och Dr Alban ställer upp med i Melodifestivalen. Foto: Adam Ihse/TTFoto: Adam Ihse/TT

Comeback? Nämn inte ens ordet. Varken Dr Alban eller Jessica Folcker har varit särskilt synliga i den svenska nöjesvärlden de senaste, typ, tio åren. Men de motsätter sig bestämt att deras samarbete i Melodifestivalen skulle utgöra någon form av ny debut.

- Vadå comeback? Vi har alltid varit här, säger Dr Alban.

Annons

Jessica Folcker är snabb med att fylla i:

- Det är roligt med den där comeback-frågan, vi jobbar hela tiden, men så fort man inte syns så mycket så är det som att man inte finns.

Ny skiva på gång

Folckers senaste singel hette "Snowflakes" och kom 2007. Dr Alban släppte den ganska obemärkta singeln "Loverboy" 2012 men skapade rubriker när han oväntat dök upp på scenen under Robyns spelning på Way Out West-festivalen i Göteborg 2009.

Nu är planen att släppa en skiva och duon tar chansen att synas genom att medverka i Melodifestivalen.

- Det här är början på vårt nya samarbete och vi hoppas att vi får jättebra pr och reklam, säger Jessica Folcker.

- Varför skulle vi inte vara med? Det är Sveriges största musikprogram, säger Dr Alban.

Imponerande CV

Få av Melodifestivalens artister kan skryta med ett CV som matchar Dr Albans. När han var som störst toppade hans singlar de europeiska listorna och hans hitlåt "It's my life" nådde en andraplats i Storbritannien.

Att medverka i Melodifestivalen skulle ha varit helt otänkbar på den tiden.

Annons

- Då hade jag topplistelåtar, det skulle inte ha funkat då. Då hade jag mycket att göra, ska jag skaffa ännu mer att göra, säger han.

I Göteborg ställer Dr Alban och Jessica Folcker upp mot artister som Oscar Zia, Shirley Clamp och förra årets stora överraskning, rockbandet State of Drama.

Klassiskt schlagertema

Dr Alban har skrivit bidraget "Around the world" tillsammans med Jakke Erixson och Karl-Ola Kjellholm och beskriver det som "klassisk Dr Alban och Jessica Folcker med 2014-sound".

- Behöver man beskriva det mer än så, frågar han retoriskt.

- Vi vill framför allt förmedla glädje, mångfald, att alla är ett. Det ska inte behöva ske värsta världskatastroferna för att alla ska räcka ut en hand till varandra. Det är för lite kärlek och då behövs en sådan här härlig, gungig låt, säger Jessica Folcker. (TT)

Maria Sällberg
Carl Cato
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons