Annons
Nyheter

Spontan utsiktsplats retar

En improviserad utsiktsplattform väcker känslor i Ljunghusen.
– En trevlig och kul idé, säger upphovsmannen.
– Får det gå till så här? är innebörden av ett brev till länsstyrelsen.
Nyheter • Publicerad 16 augusti 2010

Ett stycke från Bergs väg, vid gränsen till naturreservatet Skanörs ljung, finns sedan en tid en liten plattform uppförd av delar av en brygga och lastpallar.

Men alla gillar inte utsiktsplatsen.

Annons

I dagarna skickades ett anonymt brev till länsstyrelsen med frågor om huruvida bygget getts tillstånd av någon myndighet, om det i så fall går att överklaga och om det nu är fritt fram att placera ut lekställningar, utsiktstorn och frigge­bodar efter eget tycke.

Den person som byggt plattformen berättar att han bor i området sedan många år, ofta är ute och promenerar och genom bygget ville ge andra möjlighet till storslagna upplevelser.

– Kvällsutsikten härifrån är fantastisk. I väster ser man solnedgången, i söder ser man fyrar och fartyg ute på Östersjön och i norr finns bron till Danmark, säger han.

Mannen säger att vägföreningen, villaägarföreningen och Ljungskogsbolaget, som äger mark i området, alla är medvetna om anläggningen.

– Det har sagt att jag måste ta bort den om folk är missnöjda.

– Det här är en testanläggning för att pröva en idé. Den kommer att tas bort om två tre veckor. Men min förhoppning är att det så småningom ska kunna bli en finare och permanent anläggning.

I helgen ska en brevlåda sättas upp vid plattformen där boende i området kan lämna skriftliga synpunkter.

INTERNAL INTERNAL
Mats Amnell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons