Annons
Nyheter

Boule ger tennisspelare koncentrationssvårigheter

Tennis- och boulespelare i Ljunghusen är på kollisionskurs. Tennisklubben oroas av "tjo och tjim" från boulespelarna och vill stoppa deras planerade bana.
Nyheter • Publicerad 20 oktober 2009
Foto: 
Foto: 

LJUNGHUSEN. Det kommer att störa för mycket, menar tennisklubben. Den planerade boulebanan i Ljunghusen har överklagats till Länsstyrelsen.

Vellinges miljö- och byggnadsnämnd har godkänt bygget av en boulebana vid Södra klockvägen. Men grannar och tennisklubben är emot och överklagar.

Annons

Föreningen Ljungskogens Strandbads Tennisbanor (FLST) tycker att banan ligger för nära deras tre tennisplaner.

– Vi har inget emot boule, det är placeringen vi inte gillar, säger Anders Opitz, sekreterare i FLST.

"Det finns ju inget gemensamt med de två sporterna mer än att kloten och bollarna är runda", skriver tennisklubben i sitt överklagande och fortsätter "Bara det faktum att verksamheterna, och förmodligen utövarna, är så olika kan kanske vara en källa till irritation."

Vad menar ni med det?

– Tennis kräver hög koncentration. Boule är en social sport, med tjo och tjim. Det kommer att störa med ljud och rörelse så nära intill, säger Anders Opitz, som också har överklagat boulebanan i egenskap av privatperson, tillsammans med andra grannar.

I deras överklaganden är det en störande trafikökning som anges som skäl.

Den nystartade bouleföreningen, Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse, vill inte kommentera överklagandena.

"Vi är övertygade om ett gott samarbete med Tennisföreningen", skriver Kaj Holm i ett mejl.

Niclas Sörenson
Maggie Strömberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons