Annons
Ledare

Skilsmässan – nu skyller alla ifrån sig

Så kom då det slutliga och väntade beskedet. Mona Sahlins uttalande på tisdagen, ”vi tar en paus”, innebär slutet på det rödgröna samarbetet, så som vi känner till det.
Ledare • Publicerad 27 oktober 2010

Uppbrottet är inte olikt en skilsmässa där Sahlin, Wetterstrand och Eriksson ska ta en paus. Lars Ohly får därmed, per automatik, också ta en paus. Likt det olyckliga skilsmässobarnet frågar han sig kanske om det var hans fel att mamma S och pappa MP slutade tycka om varandra. Det finns många teorier, och många slåss nu om att få säga att S och MP minsann skulle ha vunnit utan V, eller att hela samarbetet var ett misstag.

Det blir lite ironiskt när folk som nyss arbetade dygnet runt för de rödgröna plötsligt gör sitt bästa för att ta avstånd från dem. ”Från att ha haft en tydlig politisk och strategisk idé, blev de rödgröna en dålig kopia av alliansen, med den viktiga skillnaden att varken partimedlemmar eller väljare egentligen efterfrågat något samarbete”, skriver Socialdemokraternas kommunikationschef under valrörelsen, numera politisk redaktör på Aftonbladet, Karin Pettersson.

Annons

Tänk så bra om hon redan före valet berättat för sin chef Mona Sahlin och sina kollegor på Sveavägen 68 att det de kämpade för var ett oönskat plagiat.

Nu fick de vänta tills efter valet med den insikten.

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons