Annons
Ledare

Polisen måste fixa passen

Åter har polisen svårt att ordna pass i rimlig tid. Det är oacceptabelt.
Publicerad 20 april 2018
Detta är en ledarartikel som uttrycker Trelleborgs Allehandas politiska linje. Trelleborgs Allehanda verkar på ledarplats för humanistiska värderingar och fri ekonomi. Tidningens politiska etikett är liberal.
Polisen ska ordna passen.
Polisen ska ordna passen.Foto: Christine Olsson/TT

Den som vill få ett pass utfärdat hos polisen i Skåne får finna sig i att ställa sig i kö. I lång kö. Har man tur får man tid i början av juni.

På polisen i Ystad svarar man att det råkar vara april och då är det många som upptäcker att de ska förnya sina pass, och att människor borde planera i tid. Om det hade handlat om ett par veckor är det möjligen en rimlig invändning. Men nu handlar det om över en månads väntetid.

Annons

Man kan förstås också tänka sig att polisen planerade. Säsongsmönstret att människor vill förnya sina pass när sommarens resor närmar sig kan inte komma som en överraskning. Det är inte första gången sommaren inträffar och förhoppningsvis inte den sista.

Polisens system med tidsbokning hade problem redan när det infördes och inte tycks det ha blivit bättre. Här har polisen ett enkelt uppdrag, en grundläggande samhällsservice som medborgarna har rätt att kräva leverans av.

Petter BirgerssonSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons