Annons
Kultur

Palmfestens huvudartist avslöjade sig själv

”Som jag längtar” skriver artisten Anna Bergendahl i samband med att hon avtäcker sina planer på en Sverigeturné i sommar. Och ett av de evenemang hon längtar till är Palmfestivalen i Trelleborg.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Trelleborg • Publicerad 19 maj 2022 • Uppdaterad 20 maj 2022
Anna Bergendahl under Melodifestivalen i februari. Låten ”Higher Power” tog henne till final, men där fick hon dess värre nöja sig med en jumboplats.
Anna Bergendahl under Melodifestivalen i februari. Låten ”Higher Power” tog henne till final, men där fick hon dess värre nöja sig med en jumboplats.Foto: Jessica Gow /TT

Innan Palmfestkommittén hunnit släppa nyheten om vem som blir Palmfestivalens huvudartist i sommar avslöjade artisten sig själv. Anna Bergendahl, känd från ”Idol” och tre melodifestivaler samt även ifrån Trelleborgs Musikkårs vårkonsert i april, publicerade sin sommarturné på sociala medier och via sitt PR-bolag.

Lördag 27 augusti finns Anna på Stadsparkens scen i Trelleborg.

”Som jag längtar efter att få resa runt i Sommarsverige och äntligen möta publiken igen!”
Anna Bergendahl
Annons

– Som jag längtar efter att få resa runt i Sommarsverige och äntligen möta publiken igen! Det blir både större gig med mitt band och mer intima spelningar som duo med min gitarrist. Jag kan knappt vänta, skriver Anna Bergendahl i ett pressmeddelande.

Gitarristen i fråga är Kristoffer Eriksson som också är artistens sambo. Båda medverkade i april på konserten med Trelleborgs Musikkår i Västervångshallen.

Anna Bergendahl startar sin sommarturné 28 maj i Grebbestad, och konserten i Trelleborg ligger än så länge sist på en 14 spelningar lång lista.

Gåshud. Anna Bergendahl på scen med Trelleborgs Musikkår i Västervångshallen, april 2022.
Gåshud. Anna Bergendahl på scen med Trelleborgs Musikkår i Västervångshallen, april 2022.Foto: Peter Löfqvist

Trelleborgs Musikkårs ordförande Claes Kroon har bara lovord att ge paret Anna Bergendahl och Kristoffer Eriksson efter samarbetet på vårkonserten.

– Hon hade aldrig stått framför en så stor orkester förut, och det var både hon och Kristoffer nervösa för innan konserten. Men efteråt tyckte de själva att det var en av deras bättre konserter. Och vi var så klart jättenöjda, berättar Claes Kroon.

Förutom de egna låtarna ”Ashes to Ashes”, ”Kingdom Come”, ”Higher Power” och ”This is My Life” sjöng hon även Ted Gärdestads ”Himlen är oskyldigt blå” och coverlåten ”I Can’t Make You Love Me”, en av hennes favoriter. I synnerhet den senare blev hon väldigt nöjd med.

– På repetitionen kom hon av sig i texten, och så strök hon med fingrarna över armen för att visa att hon hade gåshud, berättar Claes Kroon.

– Hon gillade verkligen vår dirigent Johan Rufelts arrangemang av låtarna. Jag vet inte hur han gör. Han får det att låta som stråkar fast det är klarinetter och flöjter, och det som ska vara gitarrkomp kan han lägga i hornen eller någon annanstans.

I musikkårens gästbok har Anna Bergendahl skrivit ”stort tack för fantastiska dagar i ett vårigt Trelleborg, tack för gåshud och fina arrangemang av mina låtar – och för lösgodiset i logen”.

Lars ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons