Nyheter

Zelmerlöw tar över efter Lundin

Måns Zelmerlöw tar över som programledare för "Allsång på Skansen" i sommar.
Nyheter • Publicerad 23 februari 2011
Anders Lundin efterträds av Måns Zelmerlöw.
Anders Lundin efterträds av Måns Zelmerlöw.Foto: 
Foto: 

Nyheten presenterades på onsdagseftermiddagen av Sveriges Television.

– Jag har varit ett allsångsfan sedan jag var sju, åtta år. Ett av de största ögonblicken var när jag uppträdde på allsångsscenen 2007. Nu får jag stå där åtta tisdagar i rad. För mig är det ingen sommar utan allsång, säger Måns Zelmerlöw i ett pressmeddelande från SVT.

På frågan om vilken som är hans favoritallsång svarar han:

– Sjösala Vals av Evert Taube. Den är så oerhört somrig och härligt valsstudsig.

Anders Lundin tycker att det ska bli skönt att få rå om sin familj ordentligt i sommar:

– Det har verkligen varit sju helsköna år på Skansen. Jag kan ändå inte förneka att det ska bli skönt att få njuta mer av familjen i sommar. Samtidigt känns det extra kul att det är Måns som tar över Allsången, han är en otroligt duktig artist och skön kille, säger Anders Lundin i pressmeddelandet.

Mathias Engstrand är programchef för underhållning Stockholm på SVT:

– Vi är jättenöjda med Anders Lundins insats som programledare under de här sju åren. Han har en stor del i att Allsången blivit en sådan succé. Men vi ser ständigt över hur vi kan utveckla våra program på bästa sätt, och nu var det dags för Allsången. Då tror vi att Måns Zelmerlöw är rätt person i den utvecklingen.

Anders Lundin kommer inte att helt lämna SVT.

– Vi har erbjudit honom ett nytt högprioriterat nöjesprogram som kommer i SVT i höst, säger Engstrand i pressmeddelandet.

Elisabeth Andersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.