Annons
Nyheter

Ystadsbo i nya operastyrelsen

Nyheter • Publicerad 23 februari 2006
Karin Olsson-Lindström. BILD: LARS THULIN
Karin Olsson-Lindström. BILD: LARS THULINFoto: 

Med regionens bästa för ögonen – men också med Ystads möjligheter i bakhuvudet – tar Karin Olsson-Lindström (fp) plats i den nya styrelsen för Malmöoperan.

Den nya, sju man starka styrelsen, tillsatt genom en extra bolagsstämma, ska verka fram till årets slut. Uppdraget innebär för Karin Olsson-Lindströms del en återkomst till kulturfrågorna. För närvarande sitter hon i socialnämnden, men åren 1988-94 var hon ordförande i gamla Malmölandstingets kulturnämnd.

Annons

– När landstingen slogs samman kände vi att kulturfrågorna lite grann ledde vägen, berättar Karin Olsson-Lindström. De öppnade dörrar.

Det nya uppdraget ser hon som en viktig och utmanande uppgift.

– Det blir nog tufft men skoj, säger hon, med särskilda förväntningar på den nya turnéverksamhet som Ronny Danielsson ska leda.

– I Ystad har vi ju en av de fina, gamla teatrar som kan bli mål för turnéverksamheten, och det gläder mig!

Och när var hon själv senast på teater?

– Här på operan var jag så sent som på premiären av Maskeradbalen, berättar hon.

Och var det bra?

– Ja det var intressant och vacker musik, säger hon diplomatiskt. Och en spännande modernisering av upplägget. Teater ska beröra, och ja, jag blev berörd.

Lars Thulin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons