Annons
Nyheter

Youtube och Universal startar sajt

Googleägda videosajten Youtube och världens största skivbolag Universal har snart en sajt ihop. Den nya webbplatsen ska gå under namnet Vevo och innehålla musikvideos, skriver Reuters.
Nyheter • Publicerad 11 april 2009
Foto: Scanpix
Foto: ScanpixFoto: 

Förhoppningen är att den nya sajten, som ska hålla en tekniskt högre kvalitet än Youtube, ska ha enklare att locka till sig stora annonsörer. Youtube har haft problem med att få in reklampengar då många företag drar sig från att annonsera där, risken att synas bredvid ett användaruppladdat hemvideoklipp av dålig kvalitet som företaget inte vill stå för har ansetts för stor.

Universals förhoppning är att även de övriga stora skivbolagen ska vilja exponera sin musik på Vevo. Tanken är att skapa en musikmotsvarighet till den i USA populära nätvideosajten Hulu, där tv-serier och en del filmer visas ackompanjerade av reklam.

TTSpektra
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons