Nyheter

Wilmer och Mendez till Svedala

Wilmer X och latinorapparen Mendez toppar SommarRocken i Svedala, vars 15-årsjubileum arrangörerna lovar ska bli "den största kulturhändelsen i Svedala någonsin".
Nyheter • Publicerad 15 mars 2002

Det började 1988 på ett lastbilssläp med lokala band, samt lite försäljning av godis och hembakade bullar som enda kringaktivitet. 15 år senare är SommarRock Svedala en av Sydsveriges största ideellt drivna festivaler. Även om framgångarna varvats med motgångar har rockföreningen S.M.U.R.F fått se evenemanget växa från en liten sammankomst för 150 själar och 20 ideellt arbetande till 7 000 besökande och omkring 200 ideellt arbetande. Genom åren har man också kunnat presentera många namnkunniga artister, som D.A.D, Danne Stråhed, Kent, Kim Larsen, Markoolio, Robert Wells, Sven-Ingvars, The Ark, Latin Kings och många fler. Årets upplaga av festivalen utspelar sig på friluftsbadet i Svedala under dagarna 11, 12 och 13 Juli. Malmös rockveteraner Wilmer X kommer bara att göra två sommarspelningar i södra Skåne och en av dessa blir på SommarRock Svedala. Mendez är inte längre okänd för den breda allmänheten, efter storartade framgångar i svenska melodifestivalen med låten "Adrenaline". Mer av den varan, som exempelvis singlarna "Razor Tongue" och "Fiesta", blir det i Svedala i juli.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.