Annons
Nyheter

Will Smith räddar förutsägbar story

Nyheter • Publicerad 11 mars 2005
Will Smith och Kevin James räddar en alldeles för förutsägbar romantisk komedi.bild: Columbia Tristar
Will Smith och Kevin James räddar en alldeles för förutsägbar romantisk komedi.bild: Columbia TristarFoto: 

Ny filmhh

Hitch: Din guide till en lyckad date

Annons

Premiär:11 mars 2005

Med:Will Smith, Eva Mendes, Kevin James med flera

Regi:Andy Tennant

Speltid:1 tim 57 min

Åldersgräns:Barntillåten

"Hitch" är ännu en av de där filmerna som lever tack vare sina skådespelare, där några lyckas stå över det faktum att storyn stundtals är rätt dum och det hela är rätt så förutsägbart. Den här gången är det Will Smith och ståuppkomikern Kevin James som svarar för detta.

Smith spelar Hitch, en dejt-fixare, som säger sig kunna para ihop vilka människor som helst och som dyrt säljer sina tjänster. En av dom han hjälper är den överviktige losern, som spelas av Kevin James. Han dyrkar en ung, vacker och mycket rik kvinna (den skådespelarmässigt något överskattade Amber Valetta), och ber Hitch om hjälp att vinna den åtråvärda. Gissa hur det går?

Detsamma gäller när Hitch möter en journalist (Eva Mendes). Gissa om han faller pladask för henne?

Nu låter detta elakt, men är inte så illa menat. Det är bara det att "Hitch" är en så väldigt förutsägbar film. Här finns inga överraskningar, inget som står ut över det vanliga i en romantisk komedi. Då är det upp till Smith och till James att rädda det hela, vilket de till viss mån gör.

I USA gjorde de det så framgångsrikt att filmen blivit en stor publiksuccé. Och det finns ingen orsak varför den inte skulle bli det även i Sverige. Det finns sämre underhållning än att se Will Smith i aktion.

Annons

Den uppmärksamme kan på några tidningsbilder i filmen känna igen Alexander Skarsgård. De scener denne spelade in föll för saxen i redigeringen, men kommer att finnas med på dvd-utgåvan. (TT Spektra)

Gunnar Rehlin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons