Annons
Nyheter

Wells vill ha promskänsla i Trelleborg

Nyheter • Publicerad 24 november 2006
Med förhoppningar om en hejdundrande jubileumsfest samlades i går IFK Trelleborgs Lars Åberg, Trelleborgs kommunalråd Egil Ahl, Robert Wells och handbollsklubbens Gunnar Nelby framför Trelleborgs rådhus. Bild: Claes Nyberg
Med förhoppningar om en hejdundrande jubileumsfest samlades i går IFK Trelleborgs Lars Åberg, Trelleborgs kommunalråd Egil Ahl, Robert Wells och handbollsklubbens Gunnar Nelby framför Trelleborgs rådhus. Bild: Claes NybergFoto: 
Robert Wells kommer med sin Rhapsody in Rock för att hylla födelsedagsbarnet Trelleborg. Bild: Claes Nyberg
Robert Wells kommer med sin Rhapsody in Rock för att hylla födelsedagsbarnet Trelleborg. Bild: Claes NybergFoto: 

Publikrekordet på Vångavallen är i fara. Trelleborgs 750-årsjubileum nästa år kröns med en maratonkonsert med Robert Wells stjärnspäckade Rhapsody in Rock.

2007 blir fotbollsarenan Vångavallen åter scenrum för allsvenska matcher, men för konserter har den aldrig använts. Men den 11 augusti är det dags, när Robert Wells och Rhapsody in Rock drar in med sin egen, specialbyggda scen.

Annons

Samtidigt täcks planen med en specialmatta för att hysa plats för 7700 stolar. Inklusive en långsidesläktare finns det stjärterum för uppemot 12000 personer. Publikrekordet för TFF:s matcher ligger på 9 970.

Rhapsody In Rock är en pålitlig publikdragare. Rekordet från Ullevi lyder på dryga 46 000 åskådare, även om Robert Wells på egen hand dragit över 70 000 personer. Fast då var det i Kina.

Det är handbollslaget IFK Trelleborg som dragit Rhapsody till Trelleborg, i samarbete med kommunens fritidsförvaltning.

– Jag har grunnat i flera år på att använda Vångavallen som konsertarena, säger Gunnar Nelby, marknadsansvarig för IFK Trelleborg.

– Så jag har jagat Rhapsody In Rock, för det gäller att få hit Sveriges bästa show för att få det att gå runt.

Robert Wells, som just nu showar med Joe Labero på Malmömässan, är hedrad över chansen att få komma till Trelleborg och fira stadens födelsedag. Han utlovar ett "jubileums-rhapsody", fullt värdigt att fajtas med de 250-årskonserter han gav på Stockholms slott för två år sedan.

– Vi kommer att skräddarsy det här för trelleborgarna, säger han. I och med att vi fått ett sådant fint uppdrag så gör vi lite extra.

– Vi har gjort mycket "proms"-konserter i England, och förhoppningsvis kan vi få lite promskänsla. En varm, glad konsert där publiken känner sig delaktig, beskriver Robert Wells.

Han tillägger också att han gärna kör några AIK-låtar. "Det är väl okej?", säger Wells till allmän uppsluppenhet.

– Men vi skulle gärna hitta lite artister från Trelleborg som vill jobba med oss. Det gör det lite mer och lite roligare.

Annons

Den bönen är till viss del redan hörd. Både Trelleborgs och Söderslätts musikkår kommer att medverka i någon form under den omkring fyra timmar långa helaftonsföreställningen, som ska avrundas med ett festfyrverkeri.

Någon regelrätt Sverigeturné gör inte Rhapsody nästa år, utan det blir enstaka nedslag här och var. Företrädesvis i England och Tyskland, dock. Konserten i Trelleborg är den enda som hittills bokats i Sverige. Men vilka gästartister det blir är inte bestämt.

– Ingen är tillfrågad, men en favorit jag jobbat med förr är Helen Sjöholm. Och Peter Jöback, säger Wells, som helst blandar svenska artister med utländska.

– Vi kommer för att göra en hyllning till Trelleborg, och göra det till en minnesvärd kväll.

Evenemanget kan öppna för fler konserter på Vångavallen. Om inte gräset blir för tilltufsat av jubileumsruset den 11 augusti.

Lars Thulin

0410-545 20

lars.thulin@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons