Nyheter

Weise imponerad av sångtalangerna

Hallå där Andreas Weise, som i kväll leder ett lag körsångare från Vellinge kommun i "Körslaget".
Nyheter • Publicerad 7 september 2013
Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Hur var vellingeborna som sångartalanger?

- Jag har varit i Falsterbo mycket på somrarna, eftersom min mammas släkt är därifrån. Men jag hade ju ingen koll på om folk kunde sjunga eller inte.

- Efter en timmas provsjungning tog vi en paus och jag sa att "det här måste väl ändå klassas som extremt hög nivå?" Och då fick jag höra att vi redan hade så många bra kandidater att vi skulle bli tvungna att tacka nej till duktiga sångare.

Vad tittade du efter när du valde ut folk?

- Jag fastnar direkt för folk som har en viss energi redan när de kommer in i rummet. Underhållning och sång handlar om så mycket mer än att bara sjunga. Man måste kunna förmedla en känsla. Jag tittade efter folk som vågade bjuda på sig själva och som tycker det är kul att berätta någonting. Sedan ska det så klart låta bra också.

Vilken är "Team Weises" hemliga tillgång?

- Våra starka solister. Nu är det här ingen solistfest, men det kan vara avgörande att vi har solister som inte bara låter okej eller hyfsat, utan är på en hög nivå och har nästan unika röster.

Vinnaren får en halv miljon kronor att satsa till välgörande ändamål på hemorten. Vad skulle det kunna vara?

- En halv miljon kan vara dåligt om man använder den fel, men extremt bra om man använder den rätt. Något för ungdomar, kanske, gärna något som har med kultur att göra. Att Vellinges kulturskola startat, det borde ha något att göra med att så många bra sångare dök upp på vår audition.

Lina Campbell
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.