Nyheter

Webbjoker från Stora Beddinge

5 frågor till Lena Pe Pålsson, skådespelare från Stora Beddinge, som har ett bidrag med bland SVT:s webbjokrar inför melodifestivalen.
Nyheter • Publicerad 15 oktober 2010
Foto: 

Varför skickade du in till webbjokern?

– Är man kulturarbetare är det hela tiden jakt på inkomster, och det var en väninna som tyckte att jag borde göra en låt som kanske kunde resultera i lite stimpengar. Men det får man ju ta med en nypa salt!

"Så stod han" heter låten, hur skulle du beskriva den?

– Rätt lugn, vi kallade den ballad/pop för att det kändes närmast. Den handlar om min älskling och mig själv, hur vi träffades. Hur jag kände mig innan och hur det blev sen. Helt och hållet självupplevt - fast med den konstnärliga friheten att man får frisera lite.

Brukar du göra musik till dina teaterföreställningar?

– Någon enstaka gång. Jag brukar sjunga i kyrkorna runtom i Källstorps församling, och då gör jag lite egna sånger.

Vad skulle det betyda om du kom med i melodifestivalen?

– Ha ha, det hade ju varit jättekul! Något som liknar det har jag aldrig varit med om. Vi tittar ju på den varje år, det har jag gjort sedan jag var liten.

Vad tror du om dina chanser?

– Ärligt talat tror jag de är väldigt små. De som har stort nätverk och rika kompisar som kan rösta många gånger vinner väl. Men det är roligt att vara med. Jag är sådan att får jag en idé så försöker jag fullfölja den. Har man aldrig provat så händer det ju ingenting kul!

– Samtidigt försöker jag vara realist, så jag blir inte jättebesviken och gräver ner mig om jag inte kommer med. Det är ju ändå över 400 bidrag.

Fotnot: Webbjokrarna hittas på svt.se/melodifestivalen, Lena Pe Pålssons bidrag är nummer 278. Fram till tisdag kan man rösta i den första utgallringen.

Anna Thulin
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.