Nyheter

Vitalare än på länge

Nyheter • Publicerad 4 november 2004

Rolling Stones:Live licks (Virgin)

Behövs det ännu ett livealbum med Stones? Tja (skratt) vad ska man säga? I vilket fall som helst så låter de vitalare än på länge på "Live licks" (2004) faktiskt bättre än på många av deras tidigare liveplattor och det får väl ändå ses som en förmildrande omständighet för ett band som har mer än förtio år i branschen. Men, för det finns ett sådant, det kan ju å ena sidan också ha en del att göra med det faktum att Stones har utökat med tre personer på körsång, en på piano och fyra blåsare som målar ut ljudbilden. Inte enbart, men som sagt: till en del.

Här är ingenting från bandets senare album, istället bjuder Stones på låtar från 60- och 70-talet, med gästframträdande av Sheryl Crow i "Honky tonk Woman" och och tungviktaren Solomon Burke dyker upp i sin "Everybody need somebody". Till och med "Keithan" gör en vital sånginsats i "Happy", och när Darryl Jones fingrar igång en gammaldags, hederlig, rullande boogie woogie-basgång i "It's only rock'n'roll", då kan man bara inte sitta still. Och jag tror inte att alla har riktigt klart för sig hur kul det egentligen är att sträcka upp händerna och stämma in i "Woo" i refrängen på "Brown sugar".

Vi har hört det förr, många gånger, men "Live licks" är hur som helst ett bevis på att det verkligen inte växer någon mossa på rullande stenar.

Lars Yngve

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.