Annons
Nyheter

Vilken pipa!

Hon kom, hon sjöng, hon segrade.
Nyheter • Publicerad 2 juli 2008
Duffy spelade på Arena-scenen under torsdagen. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Duffy spelade på Arena-scenen under torsdagen. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIXFoto: 

Säg mig någon som inte gått runt och nynnat på hennes superhit Mercy och jag ska förfölja denna någon tills jag lyckats spela in och bevisa motsatsen. Hon har jämförts med gamla gudinnor som Dusty Springfield samt moderna under som Amy Winehouse, och hennes album Rockferry säljer lika mycket som det fanns insekter i Bob Marleys hår. Hon är Duffy.

Festivalbesökarna strömmar mot scenen och man tvingas klättra upp i träd för att få en chans att se konserten i över huvud taget, men den lilla ansträngningen är det värt. För när Duffy brister ut i sång är det flera generationers souldivor som trycker på med all kraft. Hon lyckas med något väldigt ovanligt, hon lyckas beröra mig.

Annons

Mycket till liveshow är det egentligen inte, hon promenerar runt i sin höga kjol och lyfter på en arm lite då och då, men så besitter hon också den mycket åtråvärda gåvan att sjunga bättre på scen än på skiva, och bara det gör det hela värt att se.

Betyg: 4

Fredrick Lewandowski
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons