Annons
Nyheter

Vildvuxet med Riddarna

Kanske inte jordens mest tacksamma uppgift. Att börja lira på den mindre scenen på Poshuskajen just när horder av människor som just sett Dead by April strömmar åt fel håll, bort från området.
Nyheter • Publicerad 23 augusti 2011
Foto: Emil Sandgren

Men gotlänningarna i rocktrion Riddarna låter inte det störa dem. Om något, så verkar de snarare bli extra uppeldade av det.

För de ger sig fan på att betala sin publik med rå energi och hårt, svettigt arbete. Det klättras på ljudsystemen, det röjs ute i publiken och sångaren Edward Forslund tar i bakom micken så att venerna bågnar i pannan.

Annons

Bra grund för en läcker konsert. Problemen, för det finns en del sådana också, är samma problem som stört mig en smula även på Riddarnas självbetitlade debutplatta, som kom i våras.

Bandet korsar nyfiket och vilt allt från dimslöjad psykedelia och luddig progg till bastunga, mullrande stonerriff och punkigt oborstad garagerock. Ett spännande och smått kaotiskt lapptäcke av stilar och influenser, och resultatet är fläckvis briljant. Men likt en koffeinstirrig, obeslutsam skräddare river de upp, byter tyg och lappar om lite för ofta. Innan man hunnit bli ordentligt krokad av ett fett parti har de redan monterat ner det och rusat vidare mot nya riff, stämningar och taktarter. I sånt sällskap är det förstås svårt att ha tråkigt. Men ibland blir musiken mer intressant än bra.

Ann-Louise Olander
Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons