Nyheter

Vi var chanslösa

Nyheter • Publicerad 30 augusti 2005

Vi förlorade slaget med rätt stor marginal, det var oroväckande många kräftor kvar när den ene efter den andra kastade in handduken - eller rättar sagt i detta fallet våtservetten.

Till sist var det bara jag, den långe och professorn kvar som kämpade mot kräftberget och det såg ut att bli ett dött lopp. Men så kom en ivrig och synnerligen ordningsam kvinna och tog bort först den långes tallrik i ett obevakat ögonblick och sedan även min när jag vände ryggen till.

Då slog professorn till och hivade upp en tre, fyra kräftor på tallriken och fortsatte äta i ensamt majestät. Då fick både den långe och undertecknad brått ut i köket och slet nya tallrikar ur den diskande värdens händer för att fortsätta äta ännu ett tag.

Men till sist gick det inte längre. Vi bestämde oss för en slags kräftremi mellan oss sista ätare men mot kräftberget hade vi inte en chans. Flera fat med granna, stora och saftiga kräftor bars ut ur tältet och jag tyckte mig till och med höra någon snyfta till.

Det är värt att notera att det faktiskt var kvinnorna som gav upp först. En del av dem åt blott några enstaka kräftor, i ett fall blott en enda. Men å andra sidan var just dessa damer väldigt på hugget när det gällde att sjunga snapsvisor " ja, att sjunga överhuvudtaget. Särskilt lätt frivola saker när kvällen blev sen, sådana visor som jag aldrig skulle våga sjunga ens hemma i duschen.

Och då är det klart att man inte hinner med att äta kräftor också. För ska det bli någon ordning med kräftätandet då måste man koncentrera sig och ligga lågt med både det ena och det andra " särskilt sjungandet som tar väldigt mycket tid. Därför anbefalldes väldigt korta snapsvisor och ganska snart hittade vi rätt.

Som den så kallade Bergman-versen: "Tystnad. Tagning". Eller den här fråga och svar-versen: "Vad dricker hunden vatten ur? Skål!" Lite senare på aftonen drog skådespelaren den på danska till allmän förtjusning.

Jag kunde också nämna något om att tält inte har särskilt stabila väggar men av hänsyn till de som var där tror jag vi stannar här...

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.