Annons
Nyheter

Vi tog oss till Barcerlona

Nyheter • Publicerad 26 februari 2007
Vi tog oss till Barcelona
Vi tog oss till BarcelonaFoto: 

Vilka kontraster. Från ylande snöstorm och kaos till en stilla serveringen i en soldränkt trädgård vid Medelhavet med palmer och granna gröna, papegojor.

Jodå, jag kom iväg till Barcelona. Men det var på marginalerna hela tiden och tack vare en hel del tur men också envishet och tilltro till att allt är möjligt.

Annons

Jag var med på sista tåget från Ystad 19.08 i onsdagskväll. Det tog tre timmar att nå Malmö. Nästa morgon, i torsdags vid sex, släpade vi packningen genom ett helt igensnöat Malmö. På centralstation stod horder av modfällda människor –€" alla tåg inställda. Kanske skulle något gå över sundet längre fram på förmiddagen. Kanske, kanske.

Jag gick ut till taxiplatsen och efter en stund fick jag korn på en svarttaxi. Efter en envis förhandling från min sida gick bilföraren motvilligt med på att försöka ta oss över bron till Kastrup för 750 kronor. Vi krypkörde över bron men vad gjorde det. Vi hade rejäl tidsmarginal och varje meter var en seger.

På flygplatsen snöade det inte längre men man låg efter med allt. Dock skulle vårt flyg till Frankfurt gå, om än försenat. Vi bytte om från polarklädsel till lättare mellaneuropeisk dress. Och tog en välförtjänt öl.

När vi väl satt ombord på planet uppstod palaver. Till sist fick vi veta att det fanns för mycket bagage ombord. Alltså väskor som inte motsvarades av någon ägare. Väskor som inte skulle till Frankfurt utan till Frankrike.

Allt bagage plockades ut från planet och radades upp på plattan. Därefter fick samtliga passagerare lämna planet och peka ut sin väska och så gick vi ombord igen. Det tog över tre timmar att fixa detta.

I Frankfurt hade vår anslutning farit iväg för länge sedan. Men jag såg att det gick ett plan till Barcelona vid nio på kvällen och av en ren slump vände jag mig till en äldre kvinna i Lufthansas uniform som kom gående. Hon visade sig vara chef för markpersonalen. Riktigt varför vet jag inte men på tio minuter hade hon fixat ombokningen utan att vi behövde köa och vi fick dessutom 20 euros som tröst för att Lufthansa inte hållit flygtiderna. Vi häpnade men omsatte pengarna direkt.

Halv tolv på natten klev vi äntligen in på hotellrummet i Barcelona. Det tog 21 timmars restid istället för beräknade åtta. Men vi var i Barcelona och i fredags morse badade hotellrummet i värmande, läkande sol...

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons