Annons
Nyheter

Verkligheten är inte så illa

Så kan det gå. Här sitter man och hyllar den svenska våren och så vaknar man upp till halv storm och iskallt regn. Så här kan det förstås också vara. Men vi får se det från den positiva sidan och mena på att det är bra med lite regn för grödornas skull.
Nyheter • Publicerad 5 maj 2009
Verkligheten är inte så illa
Verkligheten är inte så illaFoto: 

Eftersom jag är intresserad av resor ser jag de reseprogram på teve som jag kan, precis som jag ser alla matprogram jag hinner med. Alltid får man något tips, alltid kan man kanske lära sig något eller bli inspirerad.

Sedan många år har halvdokumentära program från flygplatser funnits i Europa och nu har vi vår egen flygplats-såpa från Arlanda. Jag har sett en del av de här programmen och förvånas alltid av att det är så många problem i programmen. Det verkar som att ingenting fungerar på flygplatserna och att det snarare är regel än undantag att det blir besvärligt när man ska ut och flyga.

Annons

Jag känner inte igen mig. Jag flyger mycket med olika bolag och till olika destinationer och har så gjort i många år. Det är mycket, mycket sällan som det blir riktigt svåra problem. Hitttills i år har jag varit på resa tre gånger med flyg och det enda negativa som hänt var lite tjafs med en sur flygvärdinna på en flight till Bangkok, som jag berättat om.

Nu senast flög jag Köpenhamn-Madrid-Sevilla och tillbaka igen samma rutt. Inga förseningar, inga som helst problem med bagaget, väldigt trevlig personal, lugnt och avstressat. Det enda som hände var att en ung, svensk servitris på Kastrup tappade en stor bricka med mat precis invid våra fötter istället för att servera maten på bordet. Hon blev förtvivlad men inte en fläck på våra kläder och vi tog det förstås från den humoristiska sidan och lyckades få henne att skratta åt eländet.

Riktigt svåra förseningar har jag bara drabbats av två gånger. Ena gånger under den svåra snöstormen i februari för några år sedan och det är inget att säga om. Den andra gången var när jag skulle flyga ner till Budapest och överraska en kamrat som fyllde 50 år. Jag bokade en väldigt billig resa med ett östbolag – jag tror det var ungerskt – och de hade inte riktigt kontroll på läget, de yrade om att det saknades ett plan. Jo, då är det svårt. Jag fick 50 kronor som plåster på såren och det var inte så illa procentuellt sett med tanke på att biljetten bara kostade runt 700 kronor.

50-lappen spenderade jag i baren och där träffade jag en trevlig norsk, kvinnlig journalist och så gick timmarna. Nä, det är nog tur att man inte är resenär i de där olycksdrabbade flygplatsprogrammen...

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons