Annons
Nyheter

Vem liknar jag nu då?

Nyheter • Publicerad 12 juni 2006
Vem liknar jag nu då?
Vem liknar jag nu då?Foto: 

Det händer då och då att folk förväxlar mig med andra personer. Särskilt på sommaren. Jag tror det beror på att jag finns på bild i tidningen vareviga dag.

Många läsare bläddrar förbi min nuna och när de ser mig i verkligheten tycker de att de känner igen mig lite vagt så där – och tror att jag är någon annan. I slutet av förra veckan hände det igen. En man kom fram till mig på torget och hälsade, menade att det var längesedan sist och så frågade han vad jag sysslade med nu för tiden. Jag hade aldrig sett människan förut och mycket riktigt förväxlade han mig med en klasskamrat.

Annons

När han till sist insåg misstaget avslutade han med de bistra orden: "Ja, det ser jag nu, tyckte nog att du hade blivit väldigt tjock med tanke på hur smal du var i skolan..." Jag tackade inte för den kommentaren.

Förr i tiden förväxlades jag ofta med Mikael Wihe och det tyckte jag var rätt trevligt. Det finns en bild på oss två tillsammans när jag intervjuade honom i Karlskrona för drygt 20 år sedan och det finns vissa gemensamma drag.

Nästan alla känner varandra i min lilla stad och numera känner de flesta även mig. Det är alltid väldigt trevligt. Går man ut på gågatan en lördag vid middagstid så ser man att det pågår ett intensivt socialt liv. Det går inte många steg förrän man träffar någon som man känner och så pratar man bort en stund.

Men även om man gillar människor, som jag gör ,och inte alls har något emot att snacka en stund med känd eller okänd så känner jag mig ibland lite paranoid.

Ni vet de där tillfällena när man tror att man bara kan slinka in i affären och snabbt köpa några frukostbullar utan att man duschat, borstat tänderna eller knappt kommit ur pyjamasen. Då träffar jag alltid människor som jag gärna vill göra ett gott intryck på – inte sällan trevliga damer... Då smyger jag runt bland hyllorna i affären och försöker göra mig osynlig.

Och det är skönt att vara hemifrån och vara helt anonym ibland. Härom veckan i Berlin satt jag på en italiensk uteservering och efter en stund märkte jag att nästan alla glodde på mig. Vem liknar jag nu? tänkte jag.

När jag reste mig, och gick, upptäckte jag att jag suttit precis under griffeltavlan med dagen meny...

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons