Annons
Nyheter

Velvet vägrade byta namn

Velvet är på plats i Leksand efter att ha vunnit en nordisk namnstrid mot en norsk tjejgrupp som också hette Velvet och som tävlar i sitt lands schlagerfinal på lördag. Sångerskan Jenny Petersson fick behålla sitt Velvet-namn medan norskorna tvingades byta.
Nyheter • Publicerad 19 februari 2009

- Jag tycker att det har löst sig på bästa sätt. Jag hade absolut inte gått med på att byta själv. Jag har hetat Velvet i fyra år, de har precis startat. Det var inget att diskutera, säger Jenny Petersson, inför den tredje deltävlingen på lördag.

Velvet framför "The queen", men känner sig inte som en schlagerdrottning.

Annons

- Nej, jag är så mycket mer än så. Schlager finns ju bara Sverige och Tyskland. Jag har en karriär i många fler länder än så.

TT Spektra: Precis som BWO har du varit framgångsrik ute i Europa. Hur ser du på kokurrensen från dem i Leksand?

- Vi träffas jämt på turné, vilket är jättekul. Vi är som en enda stor familj (skratt), så jag försöker att inte tänka på konkurrensen, säger Velvet.

TTSpektra
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons