Annons
Nyheter

Veckan i tryck

TA:s kultur- och nöjesreporter Pascal Engman väljer ut veckans höjdpunkter.
Nyheter • Publicerad 13 augusti 2010

Kändisfabriken

Vad är en sommar utan några omsorgsfullt kastade pajer kändisar emellan? Sommarens tungviktsslugger är utan tvekan Leif GW Persson som vevat hej vilt till höger och vänster.

Annons

Både Thomas Bodström och Björn Ranelid har fått smaka på den vassa perssonska tungan. Mycket uppfriskande och underhållande. En annan medial fejd mellan två frispråkiga kombattanter rasar i skrivande stund: Laila Bagge vs Kicki Danielsson. Sug på den! Rumble in the sandlåda. Kicki Danielsson, som personifierar en ledsen artist på dekis och figurerar i kvällspressen av olika, mer eller mindre, svårbegripliga anledningar, inledde med att först gråta ut för att sedan rasande kasta sig över Laila Bagge.

Den mest uppseendeväckande nyheten i hela soppan är att Kvällsposten inför tisdagens redogörelse av affären sökt Bagge utan framgång. Det gör mig riktigt orolig. Kvinnan har ju en tendens att inte ens göra ett toabesök utan att meddela kvällstidningarna.

Dansk press

Kollegorna på andra sidan sundet sågade Roxette i veckan. Det tycker jag är intressant. Det är som att vi skulle såga… nej, just det.

Det finns inga danska grupper att såga om inte den halvdanska gruppen Aqua, med hiten Barbie Girl gör comeback. Danmark är ingen plats för musik. De ska hålla sig till att brygga öl och göra röd korv de där tokiga kvasi-skåningarna.

Vidare ska de ge fan i svenska nationalhjältar. Den ende dansken som förstår sig på musik är Kim Larsen.

Och han insåg tidigt i sin karriär att danska inte är ett språk som lämpar sig för musikaliska ambitioner.

Rättegången om helikopterrånet

Stödet för kriminell verksamhet har aldrig varit så djupt förankrat i den svenska folksjälen som denna sommar.

Sedan det spektakulära rånet har de ”trevliga” gossarna erhållit Robin Hood- status på Facebook.

Annons

Döms de till fängelse (i alla fall en av rånarna har valt Silbersky och advokat då vågar jag redan nu säga att han kommer att dömas) så kommer beundrarbreven att strömma in.

Det kalla badvattnet

Gode gud vad kallt det är i vattnet. De speedos-klädda badarna får ta med sig en strumpa till stranden om de ska imponera på någon.

Kanske de till och med måste köra med dubbla raggsockor.

Flygvärden som fick nog

Steven Slater fick efter 28 år i yrket nog efter en dispyt med en otrevlig resenär. Slater grabbade tag i mikrofonen, sa några väl valda ord, packade ner två öl och tog sedan nödrutschbanan ner. Underbart!

INTERNAL INTERNAL
Pascal Engman
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons