Annons
Nyheter

Veckan i tryck

Pascal Engman reflekterar över veckans nyhetshändelser.
Nyheter • Publicerad 18 september 2010

+ Marcus Birro. Hoppar av sina uppdrag på Norrköpings Tidningar med omedelbar verkan efter en dålig recension. Birroismen, en mycket allvarlig form av narcissism, gör sig än en gång påmind i det svenska mediebruset. Eller som Birro själv uttrycker det: Jag vägrar finna mig i att bli nedvärderad av folk som inte sköter sitt jobb. Det är oförsvarligt oproffsigt av en tidning att låta direkta felaktigheter, lögner och fördomar stå i vägen för en seriös journalistik. Underbart!

- AIK. Stackars råttor, kom till Trelleborg och blev så förnedrade att kultureliten slutade såga Kungarna av Tylösand för ett ögonblick och upptäckte en helt ny form av förnedringsteve.

Annons

! Kungarna av Tylösand. Det är omöjligt att inte älska ett program där killen som framstår som vettigast och klokast kallas Maskinen. Enligt egen utsago inte för att jag ligger mycket, utan för att när jag väl ligger, så gör jag det högt.

? Hisskissaren i Borås. En man som mellan 2004-2006 hade som främsta hobby att kissa i en hiss i ett bostadshus i Borås har nu, fyra år senare, klivit fram och bett om ursäkt. Jag vet att det blev en del sura miner och arga lappar, skriver han bland annat i brevet som han undertecknat med sitt eget namn. Vilken jävla lirare.

( ) Lars Ohly. Som i Uppdrag Granskning påstod sig ha fått ett SMS redan 1989 i samband med att Prag befriades från kommunismen. Visste ni att Leonardo Da Vinci faxade den första skissen på Mona Lisa till mig. Och innan Napoleon bestämde sig för att kväsa den ryska björnen gick han in på Google Maps och kollade läget.

Anna Thulin
Pascal Engman
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons