Nyheter

Veckan i bilder

Hästpojken och SMHI nästlar sig in på veckans lista – personligt valda av TA:s Pascal Engman.
Nyheter • Publicerad 2 juli 2010
Daniel Westling. Vår nybakade prins Daniel Westling gjorde succé från dag ett som blåblodig. Och som han gjorde det! Med ett tal värdigt Barrack Obama hyllade han kärleken och sin nyblivna hustru. Vårt land har aldrig varit mer monarkistiskt än då prins Daniel, bördig från Ockelbo, berättade varför kärleken alltid är störst. Mot slutet av sitt briljanta anförande grät han och större delen av Sveriges befolkning likaså.
Daniel Westling. Vår nybakade prins Daniel Westling gjorde succé från dag ett som blåblodig. Och som han gjorde det! Med ett tal värdigt Barrack Obama hyllade han kärleken och sin nyblivna hustru. Vårt land har aldrig varit mer monarkistiskt än då prins Daniel, bördig från Ockelbo, berättade varför kärleken alltid är störst. Mot slutet av sitt briljanta anförande grät han och större delen av Sveriges befolkning likaså.Foto: 
Världens sämsta bilförare och affärsman. En trafikinstruktör tog emot pengar för att godkänna körkortstest. En av eleverna betalade 200 000 kronor för att få sitt körkort. Tvåhundratusen! För de pengarna borde ju dåren anställt en privatchaufför istället. Hur kom de fram till summan? Prutade han? Det kan ju inte vara en affärsman vi har att göra med här inte. Undrar hur han fick tag på pengarna.
Världens sämsta bilförare och affärsman. En trafikinstruktör tog emot pengar för att godkänna körkortstest. En av eleverna betalade 200 000 kronor för att få sitt körkort. Tvåhundratusen! För de pengarna borde ju dåren anställt en privatchaufför istället. Hur kom de fram till summan? Prutade han? Det kan ju inte vara en affärsman vi har att göra med här inte. Undrar hur han fick tag på pengarna.Foto: 
Drömmaskinen. Tidningarna raljerade friskt med den så ofta hånade skådespelaren Kevin Costner då han deklamerade att han hade en maskin som kunde separera olja från vatten. Bilder ur totalfloppen "Waterworld" användes flitigt och rubriksättarna slickade sig om munnen och högg med sina cyniska och giftiga tänder. Nu har Costner fått upprättelse. BP har beställt 32 "Drömmaskiner" för att sanera oljeläckan i den Mexikanska Golfen. Belackarna tystnade tvärt. Nu ska Costner rädda världen på riktigt, återstår bara att se hur han lyckas.
Drömmaskinen. Tidningarna raljerade friskt med den så ofta hånade skådespelaren Kevin Costner då han deklamerade att han hade en maskin som kunde separera olja från vatten. Bilder ur totalfloppen "Waterworld" användes flitigt och rubriksättarna slickade sig om munnen och högg med sina cyniska och giftiga tänder. Nu har Costner fått upprättelse. BP har beställt 32 "Drömmaskiner" för att sanera oljeläckan i den Mexikanska Golfen. Belackarna tystnade tvärt. Nu ska Costner rädda världen på riktigt, återstår bara att se hur han lyckas.Foto: 
SMHI. De har som vanligt inte ett rätt i sina prognoser. Kutym är att helgardera med ett moln och några droppar framför en sol. Det kan betyda precis vad som helst. Vet inte om de där lirarna spelar tärning om vädret, men jag har i alla fall tröttnat. Man kan lika gärna ringa en spåtant och låta henne sia om utgången.
SMHI. De har som vanligt inte ett rätt i sina prognoser. Kutym är att helgardera med ett moln och några droppar framför en sol. Det kan betyda precis vad som helst. Vet inte om de där lirarna spelar tärning om vädret, men jag har i alla fall tröttnat. Man kan lika gärna ringa en spåtant och låta henne sia om utgången.Foto: 
Hästpojken. Vem är egentligen den märkliga hästpojken som syns på bilder runtom i Europa? I veckan fångades han på bild i Stockholms tunnelbana, lugnt sittande med sitt hästhuvud på sig. Sen klev han av och försvann. Jag tror att det är virrpannan och konstnären Lars Vilks som söker uppmärksamhet igen.
Hästpojken. Vem är egentligen den märkliga hästpojken som syns på bilder runtom i Europa? I veckan fångades han på bild i Stockholms tunnelbana, lugnt sittande med sitt hästhuvud på sig. Sen klev han av och försvann. Jag tror att det är virrpannan och konstnären Lars Vilks som söker uppmärksamhet igen.Foto: 
Anna Thulin
Pascal Engman
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.