Annons
Nyheter

Varför dessa mängder mat?

Nyheter • Publicerad 20 mars 2007
Varför dessa mängder mat?
Varför dessa mängder mat?Foto: 

Jag var på kurs igår. Utbildning. Det är trevligt med kurs för då behöver man inte arbeta. Det är bara att sitta ner och ta emot. Och så blir man alltid utfodrad som om det gällde ett träningsläger inför ett tiomila-lopp på skidor.

Jag har varit på många kurser och konferenser i mina dagar och det börjar alltid med fralla och kaffe när man kommer, ungefär vid åtta på morgonen i genomsnitt. Redan vid tio är det dags för nästa intag och då serveras kaka och kaffe. Vid tolv är det lunch med rejäl, lagad mat, sallad och ofta efterrätt, åtminstone kaffe och kaka. Därefter kör man på till klockan tre då det är dags för eftermiddagsfika med kaka och om det är en lång kurs blir det ännu ett matavbrott vid fem då det som regel serveras mackor. Är kursen så omfattande att det blir övernattning då serveras det förstås middag framåt åtta på kvällen och då är det också lite fest. Och inne i kurslokalen står det alltid skålar med massor av frukt och karameller.

Annons

Så här är det mer eller mindre på alla kurser och konferenser. Jag undrar varför arrangörerna tror att vi behöver detta massiva näringsintag när vi egentligen bara sitter på stolar och lyssnar? Vi gör ju omöjligt av med ens hälften av alla de kalorier vi proppar i oss. Och framåt eftermiddagen är alla så slöa av all mat att ingen länge orkar engagera sig. Vill man som föredragshållare ha uppmärksamhet då är de två första timmarna bäst, sedan slår mättnaden till.

Men gillar mat så är kurser bra.Och den första frågan till någon som varit iväg på utbildning är hur maten var. "€Vad fick ni att äta?"€ frågar vi storögt som om det var själva syftet med konferensen/kursen. Vi är helt enkelt väldigt förtjusta i att vara gratisätare. Hur rikligt med mat som serveras är ett slags mått på arrangörernas/företagets ambitioner.

En annan fördel med kurser är att man kan reducera sig själv till skolunge. Man kan, om man vill, bara sitta och hänga utan allt för stort engagemang. Man kan också höja ribban en aning och ställa några frågor för syns skull eller så kan man verkligen ta tillfället i akt och ställa alla de dumma frågor som ingen annan vågar ställa och då blir man populär.

Vill det sig väl så lär man sig också ett och annat. Mätt blir man i alla fall.

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons