Nyheter

Var är min laddare?

Nyheter • Publicerad 14 juli 2005

Nu är det förvirringens och gazpachons tid.

Härom dagen var jag på Systembolaget för att köpa lite vin och då kom det fram en bekant kvinna till mig och frågade om jag kunde låna henne 500 spänn. Hon såg lidande ut och verkade sannerligen behöva lite vin. Jag halade förstås fram en femhundring.

Saken var den att när hon skulle betala med sitt bankkort kunde hon inte för sitt liv komma ihåg sifferkoden. Och då står man där. Hon var lite förtvivlad och förklarade att det aldrig hänt förut och nu undrade hon om jag trodde hon blivit sjuk i huvudet på något vis. Jag lugnade henne och hänvisade till värmen som får oss alla att bli lite segare i skallen.

Själv har jag försökt köpa en glödlampa till hallen i över en vecka men tror ni jag kommer ihåg det när jag är i affären? I lördags gick jag till och med ner enbart för glödlampans skull men träffade vänner och hamnade på torget och kom hem med fantastiska tomater och jordgubbar " men ingen glödlampa. Fortfarande är det mörkt i hallen.

Och när den förvirrade kvinnan lämnat mig på bolaget började jag repetera mina egna koder och fann till min fasa att inte jag heller kom ihåg min bankortkod. Nu hade jag kontanter, så det var inget problem, men känslan är lite obehaglig. Jag bestämde mig för att sluta fundera på det och mycket riktigt kom koden spontant tillbaka när jag var på väg hem.

Och var har min laddare till mobiltelefonen tagit vägen? Jag trodde jag hade den både här och där men inte. Möjligen har någon av mina sommargäster tagit den med sig i tron att det var deras. Laddare som laddare.

Nu fick jag låna en av min gode vän Ola på tidningen så att jag inte blir kontaktlös. Aldrig har jag kommunicerat så mycket via sms som i sommar...

Och så kommer samma Ola plötsligt med ett fat med några glas gazpacho! Snacka om suveränt initiativ. Hans gazpacho var en av de godaste jag ätit och genast kom suget efter mer. Ni har väl kvar det sevillianska receptet ni fick av mig förra sommaren? Tomaterna är ju synnerligen fina just nu...

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.