Annons
Nyheter

Vandraren behöver vila

Nordman är ett av Sveriges hårdast jobbande band för tillfället. Det är managern Michael Brinkenstjärna stolt över. Så stolt att han gärna berättar att de är i mitten av en 105 spelningar lång mastodontturné just nu. (Besöket på köpcentret Valen härom veckan var nummer 65)
Nyheter • Publicerad 26 juli 2008
BILD: GUSTAV WENNERHOLM
BILD: GUSTAV WENNERHOLMFoto: 

Och visst, man kan kalla ett band för ett slitstarkt varumärke hur mycket man vill. Men i slutändan är det människor det handlar om. Inte varor. Och när Nordman kommer till Trelleborg Music Festival är de slutkörda.

Håkan Hemlins röst låter inte klädsamt raspig och väderbiten, den låter utslitna stämband. Han missar ingångar och halkar på toner, medan Mats Wester filar på sin nyckelharpa med en bekymrad min. Och de första 45 minuterna är konserten på god väg att kantra rakt ner i slasken. Sen börjar Hemlin bli varm i kläderna. Och i de avslutande hitsen Förlist, schlagerlåten I lågornas sken och publikfavoriten Vandraren börjar det svänga på riktigt. Då anar man också hur bra hela konserten hade kunnat bli, om Nordman bara fått vila upp sig lite mellan varven.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons