Nyheter

Vad vore livet utan hundar?

Nyheter • Publicerad 16 mars 2005
Robert Dahlström.
Robert Dahlström.Foto: 

Det har uppstått en ny social mötesplats nere i hamnen i Ystad. En hundmötesplats. Där rusar stora som små jyckar omkring och älskar livet medan hussar och mattar huttrar under tröjor och rockar. Har jag hört berättas.

Tyvärr för mig har matten till Hunden flyttat till Malmö och Hunden följde förstås med.

Därför har jag inte längre någon hund att gå ut med i Ystad och därmed missar jag det trevliga livet bland hundägarna och cirkusen på den nya hundmötesplatsen. Men skaffa en egen hund då, säger säkert många. Nja, det där är komplicerat och jag skäms lite för att erkänna att jag gärna ägnar mig åt andras hundar, när jag känner för det men är inte beredd att ta ett eget, fullständigt ansvar för något djur just nu. Möjligen en vandrande pinne men absolut inte en krävande hund. Vem skulle sköta den när jag är i Spanien?

Jag kan förstås köpa ett koppel och gå ner i hamnen och låtsas att någon av alla de hundar som rusar omkring är min men den bluffen håller inte i många minuter. Och det verkar lite konstigt att hävda att jag inte vet var min hund är för tillfället och lugnt stå kvar och konversera någon trevlig matte. Nej, då blir man snart ertappad som misstänkt hundsnyltare och då hamnar man i det iskalla vattnet i hamnen. Hundägare är ett tufft släkte.

Istället far jag in till Malmö och hälsar på Hunden " och matten förstås. De båda är så lyckligt lottade att de bor vid stranden på Ribersborg och där finns en jättelik hundrast-gräsmatta och till och med en hundbadstrand. Det uppskattar Hunden som ju är van vid att röra sig i och vid havet.

Och där är otroligt många hundar. Det verkar som om varje hushåll har många hundar, de kommer med dem som två- tre- och fyrspann och det är inte ovanligt med uppåt 30-40 hundar under de mest frekventa timmarna.

Dessutom har några driftiga hundägare startat en föreningen, Ribersborgs hundägarförening, och där blev förstås Hunden och matten medlemmar direkt. Föreningen är alltså ytterligare ett steg i den sociala samvaron kring våra hundar. Och det arrangeras olika saker som, till exempel, en särskild söndag då man plockar upp sådant efter sina hundar som man missat tidigare. Och samkväm efter det. Riktigt mysigt " kanske något för folket i hamnen att ta efter...

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.