Annons
Nyheter

Vad är en webbjoker?

4 frågor till Filip Annas, 21-årig ex-trelleborgare som på onsdagen blir en av 175 "webbjokrar" till melodifestivalen.
Nyheter • Publicerad 14 oktober 2009
Foto: 
Filip Annas, 21-årig ex-trelleborgare.
Filip Annas, 21-årig ex-trelleborgare.Foto: 

TRELLEBORG. Vad är en webbjoker egentligen?

– En låt av någon "osignad" låtskrivare, som man ska kunna gå in och kolla på www.svt.se/melodifestivalen. Man får rösta på sin favoritvideo, och den som får flest röster vinner en plats i melodifestivalen 2010.

Annons

– De ville väl ha en video för att inte få in allt för många bidrag, kanske. Men det är ju roligare att kunna gå in och klicka på en film. Och det kan nog vara viktigt att ha en bra video, även om jag hoppas att det är låten folk gillar.

Vad är det för slags låt?

– Den heter "Nåt som är mitt", och är skriven ihop med min kompis Rikard Diego. Melodin är glad, men texten är lite vemodig. En slags blandning av Orup, Andreas Johnson och Markus Krunegård.

Har du skrivit låtar länge?

– Jag har spelat piano sedan jag var liten, och låtar började jag väl skriva när jag var 17. Jag har faktiskt skickat in låtar till melodifestivalen tre gånger, och skulle gjort det med denna också. Men så såg jag det här med webbjokrarna, och då kändes som att chanserna var större där.

Framför du låten själv, om du vinner webbjokern?

– Nej. Den ska sjungas av en kille som heter Ludvig Nilsson, som jag och Rikard såg på "Svensktoppen nästa". Han har helt fantastisk utstrålning. Jag körar på låten och sjunger, men jag vill inte bli artist för det.

Se bidraget:

Johan Silfversten Bergman
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons