Annons
Nyheter

Vackert, robust och lite magiskt äventyr

Castlevania är en spelserie som på bärbart format verkligen har växt sig stor. Spelen har i grund och botten varit väldigt lika varandra och det vinnande konceptet har använts om och om igen. Order of Ecclesia är inget undantag men gör på ett par ställen ett försök att skilja sig lite från mängden.
Nyheter • Publicerad 6 februari 2009
Castlevania: Order of Ecclesia Format: Nintendo DS Släpps: Ute nu Från 12 år Castlevania är en spelserie som på bärbart format verkligen har växt sig stor. Spelen har i grund och botten varit väldigt lika varandra och det vinnande konceptet har använts om och om igen. Order of Ecclesia är inget undantag men gör på ett par ställen ett försök att skilja sig lite från mängden. Order of Ecclesia är för det första mycket mer linjärt än tidigare delar i serien, och om detta är bra eller dåligt beror helt enkelt på ens personliga smak. Istället för att utforska ett enormt slott betar man här av en plats i taget ute på en karta. Det är både utomhus och inomhus och ofta finns det ingen anledning att gå tillbaka när man en gång har tagit sig igenom ett område. Vapensystemet är det andra som skiljer sig lite. Istället för att plocka på sig nya vapen använder man sig av saker som kallas glyphs. Dessa plockar man ibland upp från fiender man besegrar och det går att ha tre glyphs aktiva samtidigt. Även om vissa kombinationer av glyphs passar ens spelstil bättre än andra måste man ofta anpassa sig efter spelets fiender. Alternativet är att säga hej till en utmaning som verkligen heter duga. Har man varit med tidigare i serien vet man vad som väntar. Det är ett vackert, robust och lite magiskt äventyr som ligger framför ens fötter. Det bärbara Castlevania är ett vinnande koncept helt enkelt, där den största skillnaden här är att detta är betydligt mer linjärt än tidigare delar. Castlevania: Order of Ecclesia
Castlevania: Order of Ecclesia Format: Nintendo DS Släpps: Ute nu Från 12 år Castlevania är en spelserie som på bärbart format verkligen har växt sig stor. Spelen har i grund och botten varit väldigt lika varandra och det vinnande konceptet har använts om och om igen. Order of Ecclesia är inget undantag men gör på ett par ställen ett försök att skilja sig lite från mängden. Order of Ecclesia är för det första mycket mer linjärt än tidigare delar i serien, och om detta är bra eller dåligt beror helt enkelt på ens personliga smak. Istället för att utforska ett enormt slott betar man här av en plats i taget ute på en karta. Det är både utomhus och inomhus och ofta finns det ingen anledning att gå tillbaka när man en gång har tagit sig igenom ett område. Vapensystemet är det andra som skiljer sig lite. Istället för att plocka på sig nya vapen använder man sig av saker som kallas glyphs. Dessa plockar man ibland upp från fiender man besegrar och det går att ha tre glyphs aktiva samtidigt. Även om vissa kombinationer av glyphs passar ens spelstil bättre än andra måste man ofta anpassa sig efter spelets fiender. Alternativet är att säga hej till en utmaning som verkligen heter duga. Har man varit med tidigare i serien vet man vad som väntar. Det är ett vackert, robust och lite magiskt äventyr som ligger framför ens fötter. Det bärbara Castlevania är ett vinnande koncept helt enkelt, där den största skillnaden här är att detta är betydligt mer linjärt än tidigare delar. Castlevania: Order of EcclesiaFoto: 

Order of Ecclesia är för det första mycket mer linjärt än tidigare delar i serien, och om detta är bra eller dåligt beror helt enkelt på ens personliga smak. Istället för att utforska ett enormt slott betar man här av en plats i taget ute på en karta. Det är både utomhus och inomhus och ofta finns det ingen anledning att gå tillbaka när man en gång har tagit sig igenom ett område.

Vapensystemet är det andra som skiljer sig lite. Istället för att plocka på sig nya vapen använder man sig av saker som kallas glyphs. Dessa plockar man ibland upp från fiender man besegrar och det går att ha tre glyphs aktiva samtidigt. Även om vissa kombinationer av glyphs passar ens spelstil bättre än andra måste man ofta anpassa sig efter spelets fiender. Alternativet är att säga hej till en utmaning som verkligen heter duga.

Har man varit med tidigare i serien vet man vad som väntar. Det är ett vackert, robust och lite magiskt äventyr som ligger framför ens fötter. Det bärbara Castlevania är ett vinnande koncept helt enkelt, där den största skillnaden här är att detta är betydligt mer linjärt än tidigare delar.

Elin Stridsberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons